ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Стига сватбарски церемонии в центъра на София
Автор: Екип на Sofia24.bg 03:01 / 07.03.2008Коментари (0)1377
© SofiaDnes.com
Съобщение от Министерството на държавната администрация и административната реформа:

Новите автомобили на Специалната куриерска служба ще бъдат осветени на тържествена церемония от 14 ч. утре на площад "Св. Александър Невски". Министър Николай Василев ще връчи ключовете от 23-те автомобила на служителите на куриерската служба. На церемонията ще присъстват също началникът на службата главен комисар Слави Райков, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова, председателят на Държавната агенция по информационни технологии Пламен Вачков. Ще бъде отслужен водосвет.

Специалната куриерска служба е структура към министъра на държавната администрация и административната реформа. Тя организира и извършва приемането, пренасянето и доставката на кореспонденция, съдържаща класифицирана информация, на органите на държавната власт и на местното самоуправление, както и на физически и юридически лица, получили разрешение за достъп до класифицирана информация.

Съобщение от столичната община:

Заради церемонията по връчването на ключовете от 7 до 16 часа се забранява паркирането по ул. "Оборище" на пл.  "Св.  Александър Невски", закрива се базарът край храма. От 13 до 15.30 ч. се забранява движението в двете посоки по ул.  "Оборище" между  "Раковски" и  "11 август".

Съобщение от "За града":

Ех, г-н Василев, защо се изпуснахте и Вие, европейският възпитаник? Но след като се наредихте в пантеона на тържествените връчватели на ключове, няма как да не Ви уважим поименно с любимия си коментар. Само тая година вече сме го посвещавали два пъти - на вътрешния министър Румен Петков и на правосъдния министър Миглена Тачева. Както е тръгнало, ще  ни се наложи да не пропуснем ни един министър.

Стига сватбарски церемонии в центъра на София

В петък от 14 до 16 ч. в центъра на София ще настъпи ад. Всеки ден е ужас, но утре за часове наред ще бъде ад, защото около храма "Св. Александър Невски" ще бъде затворено заради поредната измислена церемония.

Министерството на администрацията е поискало движението да бъде спряно, защото министър Василев тържествено ще връчва ключовете за 23 коли на куриерската служба. Освен това колите вероятно ще бъдат осветени от свещеници.

Да речем, че церемонията е важна за българската администрация - като са благословени автомобилите, возещите се в тях куриери ще доставят пълната с държавни тайни поща зорко и бързо. Както светкавично и ефикасно взеха да се борят с престъпността служителите от МВР и съдиите, с бедствията - хората на Емел Етем, с болестите - медиците, с които няколко пъти получаваха коли на същото това място.

Светотатство ще е да поставяме под съмнение нуждата от благословия тъкмо тук - напълно съзнаваме, че автомобилите на главните куриери трябва да бъдат освещавани край главния храм в държавата. (А тъпи аргументи от сорта, че държавата и църквата са разделени, изобщо и през ум не ни минават.) 

Въпросът е не може ли тези тържествени церемонии да се провеждат в друг час. Примерно сутрин от 7 часа или вечер след 20 часа. Тогава всички, които не се пътуват из София по трасе от спецрежима "Мизия", може би са забелязали, че трафикът е по-малко натоварен. И хиляди софиянци няма да заседнат в колите си, автобусите, трамваите и тролеите в очакване на благословия, която да пусне нормално движение. (Нормално - в смисъл нормално задръстване.)

Отговорът е, че не може. Защото репортерите и операторите не обичат да стават в ранни зори, а късните "събития" не влизат в новините. Особено пък когато някое министерство си върши рутинната работа и от бюджета - с пари на данъкоплатците, е купило коли за някакви служители.

Този коментар сме го писали. Няколко пъти. Единствената причина да кажем пак "Стига затваряйте заради безумни церемонии центъра на София" е тръпката за предсрочни избори. Не нашата, а на столичния кмет Бойко Борисов, който се съгласява граждани и гости на подопечния му град да губят неври, пари и време заради показността на разни министри.

Г-н Борисов, скрийте им церемониите от улиците, през които и без друго е изпитание да преминеш. Само това да направите срещу тройната коалиция - ще сме ви благодарни! Пък ако решите да пращате и бегачите, велосипедистите или сноубордистите да си правят състезанията в парка, едномилионният столичен електорат ще ви се отплати подобаващо!

Източник: zagrada.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията