ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Най-чаканият дебат: Радев и Герджиков в директен сблъсък
Автор: Екип Sofia24.bg 21:46 / 18.11.2021Коментари (21)682
©
Кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков се изправят един срещу друг в  предизборен дебат преди балотажа в неделя.

Двамата ще сблъскат мнения по обществени теми, в които основна роля играе президентската институция.  

"Вярвам, че ще има стабилен кабинет. Това е най-спешното за България ", заяви проф. Герджиков в самото начало на дебата, излъчван директно по Българската национална телевизия.

"Ние трябва да имаме редовно правителство. Цената, с която може да бъде постигнато, трябва да е премерена. Партиите на промяната трябва да имат инициатива. Не правителство, съставено около министерски кресла, а около ясна оценка как да се излезе от кризата", заяви Румен Радев.

Още от първите консултации подканвам партиите да намерят пътя на диалога, трябва да имаме редовно правителство. Цената, с която може да бъде постигнато, трябва да бъде внимателно премерено. Правителството трябва да е съставено около ясна визия как да се излезе от кризата, заяви Радев.

Вярвам, че ще има правителство и през цялото време на кампанията повтарях, че най-спешното за България е да има правителство и редовен кабинет, заяви Герджиков.

Радев коментира, че трябва да се започне с групи по основни секторни политики, а не да се търсят допирни точки, когато са изговорени конкретни имена. В началото е имало съпротива към диалога след изборите за 45-ото и 46-ото НС. Трябва да се търси компромисът, призова Радев.

Президентът не е архитект на коалиции, президентът създава условия този дебат да протече по най-добрия начин, допълни той.

Съветът, който Герджиков би дал на мандатоносителя и четирите преговарящи партии е да намерят общите неща, а не да търсят разделителните линии. Предишните два опита не са били изчерпани. Работата на президента е да намери общите неща в партиите, ако те търсят разделение, обърна се той към Радев.

Румен Радев каза, че не се занимава с политическо инженерство, поканил е Кирил Петков и Асен Василев да участват в служебния кабинет и те са били много добри министри, като са разкрили редица порочни схеми на предишното правителство. Обясни, че е тяхно право да застанат начело на политически проект. Ако реша да създавам партия, ще застана отпред, допълни той.


Още по темата: общо новини по темата: 184
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
20.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Г-н Президента гледаше като ударен с мокър парцал,браво на г-н Герджиков ,ерудиран,спокоен,знаещ какво говори,класи над Радев,браво.
0
 
 
Трябваше да има преводач да превежда на фуражката какво казва професора ректор .Да му опростява изреченията.И Лозан Панов и професор Герджиков са поне 5 класи над тоя глупав олигофрен.И как може изобщо тоя тъп военен да е изобщо на балотаж ве,бати матряла майна.
0
 
 
Радев ще е президент и неговите хора ще са министри това е положението
+1
 
 
В Русия съм....в русия съм...."КРИМ е руски"....даа дааааа. МАШАЛА бай Радлю, машала,сега не само ще си дупка в Европа, ами и миризлива дупка, която ВСИЧКИ ще отбягват! Теййй кви съюзници сме! Безценни!
-1
 
 
Професорчето си беше назубрило добре думичките. Имело се опитваше да препише негативната си кампания на Радев, който остана изненадан от махленските похвати на Пухчо. Пъхчо не искал да носи бремето на провалите на ГЕРП... само позитивите.. (интересно какви са те??!!) Ми то така не става, бе пич!! Нали уж си честен и лоялен...
-2
 
 
Дебатът беше супер. Даже Цецка Цачева щеше да се справи по-достойно от Атанас :-) И както казваше един вече покоен политик: на тези избори ще гласува Сульо, Пульо, Атанас и АЗ.
-3
 
 
Това дебат ли бе или махленска седянка.Ненужен дебат.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията